ÇİM VE SEBZE TOHUMLARI


Ekime hazırlanmış toprak tabakasının üzerine m2’ye 40-50 gr hesabıyla çim tohumları elle veya makine ile ekilir. Homojen bir ekim için tohum sahanın yarısına enlemesine, diğer yarısına da boylamasına ekilir. Çim tohumlarının üzeri maksimum 2 cm kalınlığında en az bir yıl yanmış, elenmiş hayvansal gübre veya torf ile kapatılmalıdır. Toprak yüzeyi silindir ile sıkıştırıldıktan sonra sulamaya geçilmelidir.

Kaliteli fide ile üretime başlamak hem verimi artıracak hem de kaliteli ürün elde etmemizi sağlayacaktır. Sebze türleri yetiştirme şekillerine göre farklılık gösterirler.Soğuk ve sıcağa karşı hassas olmayan sebzelerin tohumları direk olarak tarlaya ekilir.Bu sebze türleri;havuç,maydanoz,ıspanak ve bezelyedir. Fide ile üretimi yapılan sebzeler ise;domates,biber,patlıcan,lahana ve karnabahardır.